“Onze geest is als een wilde tijger die ons alle kanten op sleurt”
– Jon Kabat-Zinn –

Meer rust in het hoofd willen ervaren en leren loslaten, is een veel voorkomend vraagstuk in mijn coachpraktijk. Ik realiseer me dat dit een uitdaging is. Want, loslaten betekent iets laten, niet oordelen en aanvaarden, je kan het niet doen

Onze geest speelt een belangrijke rol in hoe wij iets beleven en gedachtes worden aan de lopende band geproduceerd door het brein. Onderschat nooit de kracht van je eigen gedachtes. Echter, het zijn slechts gedachten, niet meer dan dat, want gedachtes zijn geen feiten. Een toepasselijke metafoor in dit verband is de volgende quote van Jon Kabat-Zinn over de zee en de golven. 

” you can’t stop the waves, but you can learn to surf” 

En onder de golven, in de diepte van de oceaan is er rust en stilte en is het adembenemend mooi. Deze rust zit ook in jou en stel je eens voor dat je jezelf toestemming geeft en de ruimte neemt, in 2019 regelmatig stil te staan om bewust een duik te nemen in de diepte van jezelf. Wat zou het je kunnen brengen? 

Een manier om dit te onderzoeken is het volgen van een Mindfulness training. Je wordt jezelf meer bewust van de houding die je inneemt ten opzichte van wat er in het moment is. Dit vraagt om vertrouwen, geduld, niet streven en met een “beginner’s mind” opnieuw kijken. Met Mindfulness train je als het ware jouw “aandacht spier” en leer je meer in het NU te zijn. Hoe meer je oefent hoe meer je eruit haalt, net zoals je naar de sportschool gaat om jouw fysieke spieren te versterken. Hoe vaker je trainthoe sterker je spieren worden. 

Gaby Schaffrath

Gaby blauw jasje